בבית שלנו מאוד אוהבים את התבשיל הזה ...
מחזיר אותי להודו ?🏾♂
דאל עדשים כתומות ?
מה וכמה ?
✓ ¼ קילו עדשים כתומות - ניתן להשיג בכל טוב ?🏼
✓ ½ 5 כוסות מים
✓ ½ כפית כורכום - ניתן להשיג בכל טוב ?🏼
✓ 2 פרוסות דקיקות זנגביל טרי
✓ מלח
✓ ¾ כפית גאראם מאסלה - ניתן להשיג בכל טוב ?🏼
✓ מעט שמן זית לטיגון
✓ ½ כפית זרעי כמון - ניתן להשיג בכל טוב ?🏼
✓ 1-2 שיני שום קצוצות
✓ ½-¼ כפית אבקת צ'ילי - ניתן להשיג בכל טוב ?🏼
מה ואיך ?
• שמים את העדשים והמים בסיר, מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף המצטבר על פני המים.
•מוסיפים את הכמון והזנגביל מכסים את הסיר ומותירים מרווח קטן בין המכסה לסיר עצמו.
• מבשלים על אש נמוכה על סף רתיחה שעה וחצי, עד שהעדשים מתרככות. במחצית השעה האחרונה לבישול בוחשים מדי 5 דקות למניעת חריכה.
• מוסיפים לסיר את המלח והגאראם מסאלה ומערבבים.
• מטגנים את זרעי הכמון בשמן ואחרי כמה שניות מוסיפים את השום ומטגנים עד שהשום שחום קלות.
• מוסיפים למחבת את הצ'ילי , מסירים מיד מהאש ויוצקים את כל תכולת המחבת לסיר העדשים ומערבבים.
* מגישים לצד אורז 🍛
בתאבון ☀