בראוניז ללא קמח ללא ביצים ושמן/חמאה
מצרכים
1/3 כוס (80 גרם) חמאת בוטנים
1/2 כוס (120 גרם) סירופ מייפל
1/4 כפית מלח
2 כוסות (480 מ"ל) חלב לבחירתך
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות (180 גרם) שיבולת שועל עבה - ניתן להשיג בכל טוב
1/4 כוס (30 גרם) אבקת קקאו
1 כף זרעי פשתן טחונים - ניתן להשיג בכל טוב
1 כפית אבקת אפייה
1/3 כוס (60 גרם) שוקולד צ'יפס
הוראות הכנה
: 1 מחממים תנור ל180 מעלות. מכינים תבנית אפייה מרובעת בגודל 20 ס"מ.
2. בקערה גדולה מערבבים חמאת בוטנים וסירופ מייפל עד לקבלת מרקם חלק
. 3. מוסיפים חלב, מלח, תמצית וניל ומערבבים לתערובת אחידה.
4. מוסיפים שיבולת שועל, אבקת קקאו, זרעי פשתן טחונים, אבקת אפייה ומערבבים עד לאיחוד
. 5. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים
. 6. יוצקים את הבלילה לתבנית, מפזרים מעט שוקולד צ'יפס מעל ואופים במשך 40 דקות או עד להתייצבות
. 7. מניחים להתקרר לפחות 10 דקות לפני ההגשה.