מרק אפונה קטיפתי 🍵
אפונה יבשה בדומה לקטניות אחרות מהווה מקור מעולה לחלבון ולברזל💎
מרק האפונה שלפניכם הוא ארוחה טעימה ומשביעה😋
מה וכמה?
👈🏼 1 בצל קצוץ ?
👈🏼 שמן לטיגון ?
👈🏼 2 גזרים גדולים מגוררים בפומפייה ?
👈🏼 3 שיני שום קצוצות ?
👈🏼תבלינים לפי הטעם: כמון, פפריקה, חוויאג', פלפל שחור?
👈🏼1.5 כוסות אפונה מיובשת – ניתן להשיג אצלנו ?🏽
👈🏼2-3 ליטר מים רותחים 💦
👈🏼1 צרור פטרוזיליה קצוץ
👈🏼מלח לפי הטעם
איך?
✓ מטגנים בסיר את הבצל עד להזהבה.
✓ מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים לעוד 3 דקות. לקראת סוף הטיגון מוסיפים את התבלינים למעט המלח.
✓ מוסיפים את האפונה, מערבבים ויוצקים את המים (כך שמגיעים לכיסוי מלא של האפונה).
✓ מבשלים על אש נמוכה
כשעה ובוחשים מדי פעם,לקראת סוף הבישול מוסיפים את הפטרוזיליה (משאירים מעט בצד לקישוט בעת ההגשה) ומלח לפי הטעם.
✓ מוזגים לצלחת עמוקה ומפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה.
בתאבון !🙃