קרקרים מקמח חומוס וטחינה של יואל רובין ומשפ' משדה אילן
▢1 כוס קמח חומוס
▢1 כוס קמח טפיוקה
▢½1 כפיות מלח
▢¼ כוס זרעי פשתן - ניתן להשיג בכל טוב
▢½ כוס גרעיני חמניה - ניתן להשיג בכל טוב
▢½ כוס שומשום - ניתן להשיג בכל טוב
▢{אפשר גם: ¼ כוס גרעיני דלעת, 2 כפות קימל, שומשום שחור, בצל מטוגן יבש, כמון, פפריקה מעושנת ועוד ועוד…} - ניתן להשיג בכל טוב
▢1 כף חומץ פשוט
▢7 כפות שמן זית
▢7 כפות טחינה גולמית משובחת
▢1 כוס (240 מ״ל) מים חמימים + עוד רבע כוס – לפי הצורך (ואם יש צורך – אז עוד מים!)
הוראות הכנה
▢
מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו ומרפדים 2 תבניות תנור בניירות אפייה.
▢
בקערה גדולה מערבבים את הקמחים, המלח וכל הגרעינים והזרעים
▢
מוסיפים שמן זית, טחינה, חומץ וחצי כוס מים ומערבבים היטב.
▢
מוסיפים את חצי כוס המים שנשארה ומערבבים שוב.
▢
הוסיפו עוד מים עד שאתם מרגישים שזה מספיק דליל.
▢
מעבירים כ-⅓ עד ½ מכמות הבלילה לנייר האפייה (מתחילים מקצת ומוסיפים) ובעזרת מרית ורודה מורחים אותה בצורה אחידה על הנייר. מכסים את כל הנייר ואם חסר, מוסיפים עוד בלילה מהקערה. העובי צריך להיות כ 2-3 מ״מ.
▢
מפזרים שומשום בשפע.
▢
אופים 8-9 דקות ואז מוציאים את התבנית ובעזרת גלגלת של פיצה (או סכין חדה) חותכים למעויינים או ריבועים. מחזירים לתנור ואופים עוד 8-9 דקות או עד שהקרקרים קשים למגע, מזהיבים ומעט משחימים בצדדים.